StoryEditor
stanje na cestama

Od danas nisu na snazi obustave prometa na putnom pravcu Buna-Počitelj

Piše fena  /  13.06.2022., 07:57h

Kolovoz je jutros pretežno suh, a pažnja se skreće na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Do 22. lipnja zbog radova zatvoreni su izlazi s autoputa na petlji Podlugovi, a promet se preusmjerava na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje su zatvorene preticajne trake, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za promet.

Od danas nisu na snazi obustave prometa na putnom pravcu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive gdje se izvode radovi na priključnoj cesti za autoput A-1. Na ovoj dionici prometuje se sporije uz poštivanje privremene signalizacije.

Zbog izvođenja radova na asfaltiranju obustavljen je promet na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Ivanjska-Dragočaj). Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na regionalni put Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili putnim pravcem Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka. Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Srebrenik-Orašje na dionici Cerik-Dubrave. Radnim danima od 08.30 do 16.00 sati, na snazi su 30-minutne obustave prometa uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 12:05