StoryEditor
stanje na cestama

Od danas kreće obustava prometa na cesti Mostar - Čapljina

Piše fena  /  25.05.2022., 08:48h

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svakog dana, osim nedjelje i praznika, na snazi su dnevne obustave prometa i to u tri termina: od 09.00 do 12.15 sati, od 13.15 do 15.00 sati i od 17.00 do 19.00 sati.

Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna). 

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 za promet su zatvorene preticajne trake od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever i obratno (u dužini od 400m). Preticajna traka zatvorena je i u zoni petlje Podlugovi na obje strane. Za vrijeme ovih radova promet se preusmjerava u vozne trake. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se prometuje preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za promet.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Zbog  aktualnih radova izdvajaju se i putevi: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:50