StoryEditor

Ocu koji je novorođenče bacio u provaliju određen jednomjesečni pritvor

Piše D  /  16.09.2018., 02:09h

Nakon što je obdukcijom utvrđeno da je beba preminula nasilnom smrću, ocu, Miroslavu Šimiću, Županijski sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor prema prijedlogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, piše Dnevni avaz.

- M. Š. se sumnjiči da je dana 6. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da liše života svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara te bacio košaru u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed ozljeda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt - priopćeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Nestanak bebe, rođene 2. rujna, policiji je prijavio otac majke djeteta, jer je ostatku obitelji bilo čudno kako to da bebe nema, a pri porodu je bila sasvim zdrava. Nakon razgovora s policijom, otac bebe, Miroslav Šimić, odveo je policiju do provalije gdje su bacili dijete.

Šimić i njegova supruga imaju troje maloljetne djece, koju im je nakon ovog šokantnog događaja oduzeo Centar za socijalni rad iz Gruda.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:39