StoryEditor

Ocu koji je bacio novorođenče u provaliju nadomak Mostara 15 godina zatvora

Piše D  /  05.03.2019., 03:03h

Županijski  sud u Mostaru donio je presudu kojom je Milu Šimića iz Gruda, koji se teretio da je usmrtio svog tek rođenog sina, osudio na zatvorsku kaznu od 15 godina, potvrdio je za sarajevski Klix sudac Zoran Krtalić.

Ova presuda je izrečena nakon što je Županijski sud prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Šimić sklopio s Tužilaštvom HNŽ. 

Ranije su se na ročištu za izjašnjenje o krivici u mostarskom Kantonalnom sudu, Mile (57) i Mladenka (26) Šimić, iz Dragićine kod Gruda, izjasnili da nisu krivi za smrt muškog novorođenčeta. 

Mile Šimić i njegova supruga Mladenka terete se da su novorođenče bacili u provaliju. Sud je razdvojio predmet u odnosu na njegovu suprugu kojoj će suđenje biti nastavljeno.

U optužnici je navedeno da je Mile Šimić 6. rujna prošle godine došao u Mostar po suprugu Mladenku koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece.

Nakon što su zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila kako ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti te se s njima udaljila, dok je on sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom te je, s namjerom da ubije bebu, bacio u provaliju.

Precizirano je kako je novorođenče glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave.

Dnevnik.ba 

18. travanj 2024 23:32