StoryEditor

Očekujem od tužiteljice Tadić da se napokon otkriju Delalićeve ubice

Piše D  /  02.02.2018., 01:02h

Od početka smo tvrdili da, kada je ubojstvo pokojnog Delalića u pitanju, optužnica jeste montirana u Sarajevu i naručena od Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića i braće Čampara. Sada je jasno da je to potvrđeno oslobađajućom presudom međunarodnih sudija u Prištini, prenosi Dnevni avaz.

„Slučaj Keljmendi“ i moju tobožnju ulogu u tome Izetbegović je besramno iskoristio i zloupotrijebio da pobijedi za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH 2014. godine i to, naravno, nije najveći problem.

Molim da državno Tužiteljstvo BiH i glavna tužiteljica, nakon desetak godina ometanja istrage od strane Dubravka Čampare da se otkriju stvarni nalogodavci i izvršioci ubojstva, sada razmotri da odredi novi tužiteljski tim pred kojim će se naći svi koji su montirali meni i drugima da bi sakrili prave ubojice.

Pokojni Delalić, njegova porodica i pravda to zaslužuju jer su platili najveću cijenu bošnjačke državne mafije koja stoji iza ubojstva, sakrivanja pravih ubica i pokušaja da se ovaj slučaj pripiše meni.

Isto se odnosi i na montiranu optužnicu protiv mene u Sarajevu u režiji Gorana Salihovića, Bože Mihajlovića i Dubravka Čampare, koja se naslanjala na nepostojeći slučaj u Prištini, a zbog čega sam nevin ležao, sa više drugih lica, u pritvoru i zbog čega smo ja i moja porodica, kao i politički projekt SBB-a, preživjeli neviđenu i dugogodišnju harangu.

Na kraju, što se tiče osuđujućeg dijela za Nasera Keljmendija želim istaknuti da je to sudski potvrđeno kazneno djelo očito podlo zloupotrijebljeno da se fabriciraju spomenute dvije optužnice protiv mene.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:12