StoryEditor

Obustavljen promet na cesti Rakitno - Blidinje za neke vrste vozila

Piše D  /  17.12.2018., 05:12h

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, zbog čega se prometuje sporije.

Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac, Prisika-Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno - Mrkonjić-Grad.

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno - Blidinje.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu na svim putnim pravcima. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prijelaz Bosanski Novi - Dvor, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:28