Article_Top_970x250

Obustavljen promet i na dionicama M-5 Kiseljak-Busovača i Busovača-Kaonik

bihamk

Obustavljen promet i na dionicama M-5 Kiseljak-Busovača i Busovača-Kaonik

velj 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je promet na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, promet se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je promet i na magistralnom putu M-5 na dionicama Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac i Busovača-Kaonik u mjestu Gudelj.

Zbog izlijevanja rijeke Plive usporeno je prometovanje, naizmjenično jednim prometim trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Jajce u mjestu Jezero.

Zbog kišnih padalina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila prometuju naizmjenično, jednim trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim pijrelazima nema duljih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padalina, može doći do zabrane ili ograničenja prometa za pojedine vrste vozila.

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz prometa vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno prometovanje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250