StoryEditor

Obrat u istrazi misterioznog nestanka supruge norveškog milijardera

Piše D  /  29.06.2019., 06:06h

Nestanak supruge norveškog milijardera već osam mjeseci u središtu je norveške javnosti, a ovih dana policija je iznijela novu teoriju u kojoj tvrdi da je žena davno ubijena, a ubojstvo je prikriveno tako da izgleda kao otmica. Tom Hagen je 172. na listi najbogatijih 400 osoba u zemlji koju je objavio norveški financijski magazin Kapital.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, čiji je suprug Tom Hagen, investitor u nekretnine i energetski magnat, iz njihovog doma nestala je 31. listopada iz njihovog doma u blizu Osla. No, obitelj je taj podatak zajedno s policijom dugo uspijevala skrivati od javnosti koja je za to saznala tek u siječnju ove godine. Norveški mediji tada su prenijeli informaciju da su navodni otmičari tražili devet milijuna eura u kriptovaluti Monero, digitalnom sustavu kojem je posebno teško ući u trag.

Poruka otmičara

Ubrzo su počele curiti informacije o navodnoj otmici te je otkriveno da je u njihovu domu pronađena poruka o otkupu. Policija nije željela ništa potvrditi, ali su naglasili da su kao i u svim slučajevima savjetovali obitelji da ne plaćaju otkup. 

No, saznalo se da je policija uspjela stupiti u kontakt s navodnim otmičarima putem interneta, ali nisu uspjeli ustvrditi jesu li te osobe zaista otmičari te drže li zatočenu ženu, niti je li ona živa. 

"Kao rezultat istrage naša glavna hipoteza se promijenila, Anne Elisabeth je ubijena. Moguće je da je postojao pokušaj da se ubojstvo predstavi kao otmica", rekao je jedan od glavnih istražitelja. No, policija nije željela otkriti detalje te potvrditi ima li  policija osumnjičene u ovom zločinu.

Oteta iz kupanice

Falkevik Hagen bila je udana je za Toma Hagena, poduzetnika čije se bogatstvo procjenjuje na oko 174 milijuna eura, a par je živio "povučenim životom" u Lorenskogu, mjestu pored Osla, a Tom Hagen u javnosti slovi kao čovjek nesklon medijima. 

Za milijardere relativno skromna dvokatnica u kojoj bračni par je živio ima velike staklene stijene i veliki vrt opasan borovima. Od početka policija nije imala dokaze nasilnog ulaska u kuću, što ukazuje na to da je netko ili imao šifru ili ključ, a ona je, sudeći po znakovima borbe, oteta iz kupaonice, taman nakon izlaska iz tuša, utrpana u vozilo i odvezena. Sve se to dogodilo usred bijelog dana jer se njezin suprug Tom rano poslijepodne vratio kući i pronašao pismo pisano na norveškom, ali s puno pravopisnih i gramatičkih grešaka.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:09