StoryEditor
ima svjedoke

Obračuni u Dinamu: Profesor Zovko zbog uvreda i prijetnje smrću podnio kaznenu prijavu protiv vlasnika Ban Toursa Željka Markovića

Piše desk  /  21.01.2023., 08:46h

Drama u Dinamu se nastavlja, a obračun struje lojalne Zdravku Mamiću i Krešimiru Antoliću na površinu izbacuje sve više prljavog rublja iz Maksimira.

Portal Direktno u posjedu je kaznene prijave koju je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio član Skupštine GNK Dinamo sveučilišni profesor Jure Zovko protiv drugog člana Skupštine Željka Markovića, inače vlasnika turističke agencije Ban Tours koja ima ekskluzivno pravo na organizacije putovanja Hrvatskog nogometnog saveza i Dinama).

Profesor filozofije Zovko navodi u kaznenoj prijavi kako mu je "12. prosinca 2022. u prostorijama GNK Dinamo tijekom održavanja sjednice Skupštine Marković prišao i verbalno ga napao na način da ga je prvo vrijeđao raznim pogrdnim riječima, a potom u namjeri da kod Zovka izazove osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, u više navrata mu uputio riječi prijetećeg sadržaja da zapamti, da će mu se napiti krvi, što je kod Zovka izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti."

"Zbog prijetnje da će ga usmrtit", navodi se u prijavi, "počinjeno je kazneno djelo protiv osobne slobode - prijetnjom, opisano i kažnjivo po čl. 139 stavka 2. Kaznenog zakona."

U obrazloženju se dalje navodi kako je "tijekom sjednice Skupštine Zovku, nakon što je završio izlaganje vezano uz razloge smjene člana uprave Dinama Krešimira Antolića, prišao Marković te ga verbalno napao na način da ga je prvo vrijeđao raznim pogrdnim riječima, kojima je aludirao da je pripadnik emigracije te da neće dopustiti da Hercegovci vode Dinamo.

Nakon toga mu je Marković u više navrata uputio riječi prijetećeg sadržaja na način da je ponovio kako će ga zapamtiti i da će mu se napiti krvi, a  sve izgovorene riječi, kao i samo nasilno ponašanje duboko su ga uznemirile i izazvale osjećaj straha za vlastiti život.

Navedeno iz razloga jer je Željko Marković u više navrata opetovano ponavljao riječi prijetnje smrću i nije se smirio sve dok mu nakon održavanja sjednice Skupštine Dinama nisu prišli pripadnici osiguranja Klemm securityja te tako spriječili da i fizički napadne podnositelja kaznene prijave."

"Ovaj verbalni napad", stoji u kaznenoj prijavi, "i upućene prijetnje smrću su se odvijale u prisutnosti drugih članova Skupštine Dinama, koji su sve čuli i vidjeli, ali to Markovića nije spriječilo, što tome ponašanju daje posebnu težinu jer je očigledno da isti nije u stanju kontrolirati svoje nasilničko ponašanje.

Osobe koje su bile prisutne su, navodi se, članovi Skupštine Kluba Damir Zorić, Vladimir Bogdanić, te članica uprave Amra Peternel."

Zovko u prijavi navodi da "i danas osjeća uznemirenost i strah za vlastiti život te stoga podnosi kaznenu prijavu smatrajući kako je Marković bio ozbiljan u namjeri da ga ustraši i uznemiri, u čemu je i uspio."

Zovko stoga od Državnog odvjetništva traži da ispita Markovića te kao svjedoke navodi Bogdanića i Amru Peternel i predlaže podizanje optužnice protiv Markovića.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 07:55