StoryEditor

OBRAČUN Argentina: Visoki dužnosnik ubijen, zastupnik ranjen

Piše D  /  10.05.2019., 09:05h

Hector Olivares, zastupnik Radikalne građanske unije (UCR, predsjednička većina) teško je ranjen i primljen je u bolnicu u Buenos Airesu gdje mu se liječnici bore za život. 

Bio je kao i obično u jutarnjoj šetnji s prijateljem Miguelom Marcelom Yadonom kojeg su ubila dvojica napadača koji su ga čekali u parkiranom automobilu. Nekoliko sati nakon napada uhićen je rođak vlasnika automobila, doznaje se od policijskih izvora. 

"Ovo je nedvojbeno mafijaški obračun", rekao je Gustavo Galvan, zastupnik UCR-a pokrajine Rioje, prenijela je Hina. 

Miguel Yadon (58) i Hector Olivares (61) dolaze iz Rioje, na sjeverozapadu Argentine i sustanari su u stanu u četvrti gdje je Kongres dok radi posla borave u prijestolnici.

Napad se dogodio u 7.00 sati (12.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) kada su iz automobila ispaljeni hitci u dvojicu koji su hodali trgom blizu Kongresa. 

Ministrica javne sigurnosti Patricia Bullrich je rekla da meta napada nije bio zastupnik, nego njegov prijatelj i suradnik. 

"Glavna meta je bio Yadon", rekla je na tiskovnoj konferenciji. 

Isključila je mogućnost političkog motiva ubojstva koje se dogodilo šest mjeseci prije predsjedničkih izbora 27. listopada. 

"Ne želimo povezivati to s politikom", istaknula je ministrica. 

Ovo je prvi ovakav zločin u Argentini koji se događa na početku kampanje za predsjedničke izbore 27. listopada. Napadači su ispalili desetak hitaca. Zastupnik je pogođen trima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:23