StoryEditor

Obnova "Staklene banke": Iz Vlade FBiH potvrdili da će ubrzo biti objavljeni natječaji

Piše D  /  13.02.2020., 11:02h

„U razdoblju koje slijedi, izvršit će se raspisivanje Javnog natječaja za izradu Idejnog rješenja i glavnog projekta za objekt poslovne zgrade „Staklena banka“ u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira b.b., po čijem će se završetku izvršiti i raspisivanje Javnog natječaja za izvođenje radova“, potvrdili su iz glavnog tajništva federalne Vlade za Hercegovina.info.

Na sjednici održanoj 5. rujna prošle godine, Vlada je zadužila Generalno tajništvo da odmah pokrene aktivnosti neophodne za rekonstrukciju/sanaciju/adaptaciju zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu i objekta poslovne zgrade “Staklena banka” u Mostaru uključujući i provođenje postupaka javnih nabavki.

U tom objektu bi trebala bi biti smještena federalna ministarstva s mostarskom adresom. Podsjetimo, već godinama Staklena banka zjapi u samom središtu Mostara. Nerijetko je dom beskućnika, narkomana, a pojedincima posluži i kao javni wc. Njezinoj obnovi raduju se posebno Mostarci koji žive u zgradama oko Staklene banke, koji su pola života proveli živeći uz ovaj devastirani objekt, koji nikada nije ni zaživio u svom punom sjaju. Ostakljena je neposredno pred rat.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:57