Article_Top_970x250

Obnavlja se osam obiteljskih kuća prognanih Hrvata iz Prijedora

povratak

Obnavlja se osam obiteljskih kuća prognanih Hrvata iz Prijedora

svibnja 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Davor Čordaš potpisao je u petak ugovore za obnovu ukupno 82 stambena objekta, kojih se osam odnosi na obiteljske kuće prognanih Hrvata iz toga entiteta.

Kako su u petak priopćili iz resornog ministarstva, potpisani ugovori vrijedni su 2,2  milijuna maraka (oko 1,1 milijuna eura), prenosi Hina.

Kuće za osam hrvatskih obitelji obnovit će se na području Prijedora. Ministar Čordaš istaknuo je da se obnova i izgradnja stambenih jedinica realizira u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP) te da će 37 stambenih jedinica biti izgrađeno za povratničke obitelji, a 45 za integraciju izbjeglih i raseljenih obitelji.

"Vrlo sam zadovoljan činjenicom da će već do kraja godine obitelji koje su strpljivo čekale rješavanje stambenog pitanja, ući u svoje nove domove", rekao je Čordaš.

Ugovori za izvođenje građevinskih radova potpisani su s direktorima građevinskih tvrtki iz Mrkonjić Grada i Banja Luke. 

Po priopćenju iz ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske u okviru Regionalnog stambenog programa u 2018. godini u oko 30 općina u Republici Srpskoj planirana je izgradnja 370 obiteljskih kuća kao i izgradnja deset stambenih zgrada s 252 stana, navelo je ministarstvo izbjeglica.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250