StoryEditor
31. obljetnica HVO-a

Obljetnica 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH i obljetnica HVO-a

Piše fena  /  03.04.2023., 14:11h

U povodu obilježavanja 18. obljetnice 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH i 31. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane, a u spomen na poginule pripadnike HVO-a, vojna izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen-obilježjima u gradovima i općinama gdje je djelovao HVO.

Kako stoji u najavi obilježavanja, vijenci će biti položeni, a svijeće zapaljene u ponedjeljak, 3. travnja, u Livnu, Novom Travniku, Kiseljaku, Odžaku, Bosanskom Brodu, Kupresu, Travniku, Derventi, Kreševu, Domaljevac-Šamcu, Bugojnu, Fojnici, Jablanici, Dobretićima, Busovači, Uskoplju.

Nadalje, u utorak, 4. travnja, spomenute obljetnice bit će obilježene u Čitluku, Brčkom, Posušju, Usori, Žepču, Modriči-Garevac, Čapljini, Širokom Brijegu, Tuzli, Kaknju, Neumu, Kotor Varoši, Tesliću-Komušini, Varešu, Zenici i Ljubuškom.

U srijedu, 5. travnja, polaganje vijenaca bit će upriličeno u Sarajevu, Orašju, Tomislavgradu, Ravnom i Jajcu.

Vojna svečanost u Mostaru planirana je u vojarni Stanislava Baje Kraljevića u utorak, 11. travnja, u 12 sati, a središnja svečanost počinje misom u 18 sati u mostarskoj katedrali, nakon čega će uslijediti vojni mimohod te polaganje vijenca i paljenje svijeća na središnjem spomeniku ispred Kosače.     

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 21:54