StoryEditor
ljubavni brodolomi

Obje bivše supruge bivšeg srbijanskog predsjednika su iz Hrvatske: S prvom se politički razišao pa je otišla u samostan

Piše desk  /  04.02.2022., 15:14h
Problemi u braku su se, navodno, pojavili nakon razlika u političkim pogledima, i to nakon što je početkom devedesetih Boris Tadić s ocem Ljubomirom utemeljio Demokratsku stranku.

Boris Tadić se dva puta ženio. Prva supruga mu je bila novinarka Veselinka Zastavniković, podrijetlom iz Osijeka, s kojom je bio u braku od 1980. godine do 1996. godine.

Javnost je iznenadila vijest da je bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Srbije, Borisa Tadića, otišla u samostan.

Veselinka Zastavniković je, tvrde mnogi, iznadprosječno inteligentna, ambiciozna, lijepa, borac za pravdu, revolucionarka, buntovnica, piše Kurir.

Rođena je u Osijeku, kao kći oficira JNA. Radila je kao novinarka, a potom i u Ministarstvu vjera. Veselinka je 2002. godine otišla u samostan u Peći kao novakinja, gdje je 2008. godine postala redovnica Irina. Kao novakinja, Veselinka je bila zadužena za održavanje odaja pokojnog patrijarha Pavla, koji je formalno držao i pećku mitropoliju.

Veselinka Zastavniković je skoro punih pet godina bila novakinja, što je posebno neobično za iskušenicu koja je visoka intelektualka.

Monaško ime Irina uzela je na prijedlog patrijarha Pavla, kojega je, inače, posjećivala u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu. Za vrijeme iskušeništva u samostanu nije govorila o svome svjetovnom životu.

Pričalo se da se Nevenka, Borisova majka, oštro protivila vezi njenog sina, potomka akademske obitelji, sa kćeri nižeg oficira JNA. Ipak, par se vjenčao usprkos tome, te su unajmili jeftinu podstanarsku sobu. Nijedno od njih nije imalo pravi posao.

Boris je prodavao novine na ulici, a Vesela je šila i prodavala lutke od krpe. Od zarade su jedva sastavljali kraj s krajem. U pomoć im je nešto kasnije pritekao Borisov istomišljenik Dragomir Olujić. Ustupio im je dio svoga stana, gdje su proveli duže od jedne godine.

Stekavši diplomu, Boris se zaposlio kao profesor psihologije u Prvoj gimnaziji u Beogradu i tada su tek osjetili financijsku olakšicu. Njihovi nekadašnji prijatelji kažu da su Tadićevi prvih deset od šesnaest bračnih godina proživjeli vrlo složno.

Problemi u braku su se, navodno, pojavili nakon razlika u političkim pogledima, i to nakon što je početkom devedesetih Boris Tadić s ocem Ljubomirom utemeljio Demokratsku stranku.

Također, pričalo se kako je spoznaja da mu supruga ne može roditi nasljednika pojačalo pritiske majke Nevenke i starije sestre Vjere. Ljubav više nije postojala između njih i uslijedio je razvod, piše atvbl.rs

Potom je Boris na nekoj svadbi upoznao Tatjanu, koja mu je u drugom braku rodila kćeri Mašu i Vanju. Tatjana, rođena Rodić, je podrijetlom iz Knina i po obrazovanju je inženjerka građevine. Ranije je imala privatnu firmu, ali se posvetila odgoju kćeri. Par se razveo 2019. godine, piše biografija.org, prenosi Kurir.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 13:57