StoryEditor
društvene mreže

Objavljene uznemirujuće fotografije ranjenog Srbina na Kosovu

Piše desk  /  13.10.2021., 16:06h
Smirivanje nemira na Kosovu još uvijek se ne nazire, a raste broj ozlijeđenih u sukobu kosovske policije s građanima koji su uslijedili nakon policijske akcije u pojedinim trgovinama u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima.

Premijer Kosova Albin Kurti poručio je građanima da ne nasjedaju na provokacije te da je akcija rezultat obračuna s kriminalnim grupama i trgovinama.

Među teško ozlijeđenima je 36-godišnji Srećko Sofronijević čije su se fotografije nakon kirurške intervencije pojavile na društvenim mrežama. Na fotografijama se vidi otvorena rana, metak koji je izvađen iz tijela i krv, te ih zbog osjetljivosti nećemo objaviti.

image

Ustrijeljeni mladić

DRUšTVENE MREžE -

Navode kako je pogođen u leđa, metak mu je izašao na grudi te je hitno prebačen u bolnicu i operiran.

-Ozljeda je nanesena vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu prsnog koša. Ozlijeđeni su mu lopatica i rebro, spremamo se za operacijsku salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intenzivnoj njezi i u teškom je stanju, rekao je kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Podsjećamo, jutros su interventne postrojbe kosovske policije krenule u akciju na sjeveru Kosova. Policija je objavila da se radi o akciji usmjerenoj protiv krijumčara te je upala u jednu ljekarnu i više trgovina. Srbijanci su odmah izašli na ulice Sjeverne Mitrovice te su se oglasile sirene za opasnost. Policija je rastjerivala okupljene građane šok-bombama i suzavcem, a pucnjava i detonacije odjekivale su kosovskim općinama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da digne vojsku i pošalje je na Kosovo radi zaštite stanovništva na sjeveru Kosova.

Dnevnik.ba

17. listopad 2021 12:37