StoryEditor
ubojstvo blogera

Objavljena snimka iz kafića u kojem je ubijen ruski bloger. Evo što je napravila Darja Trepova

Piše desk  /  04.04.2023., 11:08h

Danas se na društvenim mrežama pojavila nova, dulja snimka iz kafića u Sankt Peterburgu u kojem je eksplozivom ubijen Vladlen Tatarski (pravim imenom Maksim Fomin), utjecajni ruski vojni bloger koji je ratovao u Ukrajini.

Podsjetimo, ruske sigurnosne snage su zbog sudjelovanja u bombaškom napadu uhitile Darju Trepovu, djevojku koju sumnjiče da je u kafić unijela kipić u kojem je navodno bilo 200 grama eksploziva. 

Na snimci se vidi kako Fomin poziva Trepovu, koja je Fominovom suradniku navodno predala kipić, da sjedne blizu njega i to u trenutku kad se počela udaljavati. Ona ga posluša i sjeda na stolicu nedaleko od Fomina.

Što se vidi na snimci?

Fomin i Trepova razmijene nekoliko riječi neposredno prije eksplozije, koja se također čuje na snimci. Posljednje Fominove riječi upućene Trepovoj su "no, sve je to za javnost". 

Trepova potom pruža ruke prema Fominu, a potom njima prekriva vlastito lice. U tom trenutku čuje se eksplozija koja je ubila ruskog blogera i ozlijedila desetke ljudi.

"Morala bi biti luda da svojevoljno sjedne tako blizu epicentru neminovne eksplozije"

Novinar Leonid Rogozin, koji je na Twitteru objavio snimku, ističe kako bi osoba morala "imati čeličnu volju" ili "biti potpuno luda" da svojevoljno sjedne tako blizu epicentru eksplozije za koju zna da će se neminovno dogoditi za par trenutaka.

Rogozin ističe i da u trenutku eksplozije Trepova u rukama nema nikakav prekidač ili mobitel kojim bi aktivirala eksplozivnu napravu.

Dnevnik.ba

11. svibanj 2024 20:10