StoryEditor

OBJAVLJENA SNIMKA 104-godišnji znanstvenik pjeva od sreće što će uskoro umrijeti

Piše D  /  09.05.2018., 11:05h

David Goodall (104) ne boluje od neke terminalne bolesti, ali je ocijenio da mu se kvaliteta života srozala i zato je vrijeme za odlazak. Sky News objavio je snimku njegove nove izjave.

"Sretan sam što ću sutra skončati"

"Ne želim više živjeti", rekao je pred okupljenim novinarima i TV kamerama u jednom hotelu u Baselu. "Sretan sam što ću sutra skončati i cijenim stručnu medicinsku pomoć zemlje koja mi je to omogućila", dodao je ne skrivajući radost.

Na pitanje koju bi glazbu izabrao slušati u posljednjim trenucima, rekao je da o tome nije razmišljao, ali da bi to možda bila 9. Beethovenova simfonija i zatim je odlučno zapjevao Odu radosti na njemačkom što je dočekano pljeskom.Goodallu nije bilo dopušteno potpomognuto samoubojstvo u Australiji i morao je doputovati u Švicarsku.

"Radije bih skončao u Australiji, stvarno žalim što Australija kasni za Švicarskom u pitanju prava na smrt", objasnio je.

Stogodišnjak se nada da će zanimanje medija za njegov slučaj potaknuti Australiju i druge zemlje da razmotre svoja zakonodavstva.

Goodall je neuspješno pokušao počiniti samoubojstvo početkom godine.

Potpomognuto samoubojstvo je nezakonito u većini zemalja svijeta i bilo je potpuno zabranjeno u Australiji dok ga nije legalizirala država Victoria.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 11:10