StoryEditor

Objavljen natječaj na temu ‘Pobijeni hercegovački franjevci‘

Piše fena  /  20.09.2023., 08:45h

Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje natječaj na temu "Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata" za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Prijaviti se mogu djeca (pučka škola), mladež (srednja škola) i odrasli (studenti i punoljetni).

Natječaj je objavljen u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, priopćeno je iz Vicepostulature.

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) trebaju se poslati najkasnije do 15. prosinca na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na poštansku adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih "Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca".

Obavezno je čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ koji se održavaju od 4. do 7. veljače 2024. godine.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Iz Vicepostulature mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 07:47