StoryEditor

Objavili kako su ih poslodavci nagradili za rad u pandemiji: "Ovo je ponižavajuće"

Piše D  /  26.05.2020., 08:05h

Mnogi su na radno mjesto išli zabrinuti za svoje zdravlje, no posao su savjesno odrađivali. Sad kad se situacija posvuda smiruje, oni zaduženi za plaće i nagrađivanje u nekim su slučajevima zaboravili sve što su djelatnici odradili, piše Index.

Korisnik Twittera Milkvamp objavio je da je njegov najbolji prijatelj, koji radi u Walmartu, primio nešto slatkiša kao znak zahvalnosti njegovog poslodavca.

 

Taj je njegov post prikupio 113 tisuća lajkova, podijeljen je 25 tisuća puta te je pokrenuo pravu diskusiju. Pokazalo se da nije sve tako crno-bijelo.

Neki su opisivali teške radne uvjete tijekom pandemije, dok su drugi isticali da nije fer provlačiti Walmart kroz blato jer je ranije platio svojim zaposlenicima bonuse za rad tijekom pandemije i to planira ponoviti. Treći su isticali da je dijeljenje slatkiša i sličnih poklona vjerojatno ideja menadžera pojedinih poslovnica koji, i da žele, ne mogu donositi nikakve veće financijske odluke.

 Iako je Amazonu tijekom pandemije promet skočio, svojim zaposlenicima su plaću povećali za dva dolara, no samo do kraja svibnja.

 

Milkvamp je za Bored Pandu ispričao da je njegov prijatelj zaključio da je vrećica slatkiša djetinjasta.

"Nije uopće stvar u vrećici, nisam zbog nje uzrujan. Ljudi koji rade u Walmartu zarađuju minimalac i nemaju ni zdravstveno. Morali su raditi tijekom pandemije, oni nisu volonteri. Vrećica bombona nije tražena ni nužna. Nužno je da Walmart svoje zaposlenike plati sad kad je jasno da društvu treba njihov rad", istaknuo je.

Mnogi su se složili s njim, a neki su vidjevši fotografije bonusa zaključili da su ponižavajući.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:35