StoryEditor

Obitelj Zukić donirala organe stradale kćeri, ovo je njihova dirljiva priča

Piše D  /  19.04.2019., 08:04h

Unatoč tragediji koja ih je pogodila, njihovi roditelji smogli su snage i donijeli tešku, ali humanu odluku – bez ičijeg pitanja i nagovaranja, odlučili su donirati Mineline organe i tako nekome spasiti život.

“Bila je to prva kadaverična transplantacija ikada u Županijskoj bolnici Zenica, ujedno i u FBiH. Nismo stali na  tome, skupili smo snage i osnovali Zakladu “Minelino srce” s glavnim ciljem da promoviramo plemenitu ideju o potpisivanju donorskih kartica i doniranju organa”, napisali su u poruci.

Vodi je obitelj, odnosno sestra, otac i majka preminule Minele.

Kažu da u svojoj borbi nemaju nikakvu pomoć i podršku institucija i srodnih udruga te su zamolili za pomoć, pritom pokazujući skromnost.

Naime, nisu nas tražili novac, već samo da s čitateljima podijelimo linkove na Facebook stranice – Sjećanje na Minelu Zukić i Fondacija “Minelino srce”, na kojima se nalazi više od 50 videozapisa koje su sami snimili i objavili te više od preko 50 bilješki o raznim životnim temama.

“Puno biste nam pomogli u našem budućem radu, sve bi zapisali i pamtili. Imamo krajnje iskrene i poštene namjere”, poručili su za kraj, prenosi direktno.hr

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:19