StoryEditor
U PRAVE RUKE

Obitelj u Njemačkoj koja je imala tešku sudbinu osvojila 1,7 milijuna eura na lutriji: ‘Radujem se životu bez dugova. Ponekad bih ležao budan u krevetu, gledao u strop i više nisam znao što učiniti...‘

Piše desk  /  11.10.2022., 09:18h

Dobitak na lutriji u iznosu od 1,7 milijuna eura izvučen 23. rujna otišao je u prave ruke, odnosno obitelji koja živi u Gornjoj Bavarskoj i koja je dugi niz godina suočena s raznim problemima, od dugova do bolesti.

U četvrtak je Lotto Bayern u Münchenu objavio kako je Jackpot osvojio dobitni listić s ulogom od gotovo 60 eura i šest pogođenih točnih brojeva. Otkrili su i što se sve dogodilo nakon što je sin obitelji doznao da su osvojili Jackpot, piše Fenix.

– Provjerio sam dobitne brojeve na teletekstu noć nakon izvlačenja 24. rujna. Nakon početnog šoka, morao sam duboko udahnuti prije nego što sam probudio roditelje i obavijestiti ih o ogromnom dobitku. Sjedili smo u dnevnoj sobi najmanje tri sata i pustili da nam se to slegne. Mogli ste čuti muhe kolika je u to vrijeme bila tišina. Ostali smo bez riječi, otkrio je sin.

Govorio je i o sudbini svoje obitelji. Kazao je kako je proživio težak period od 15 godina kad je bio bolestan i nezaposlen.

– Radujem se osjećaju u životu bez dugova. Ponekad bih ležao sam u krevetu, budan,  gledao u strop i više nisam znao što učiniti. Bio sam u toliko lošoj financijskoj situaciji da nisam mogao ni unajmiti vlastiti stan. Sada si mogu priuštiti malu kuću, rekao je sin obitelji.

Otac obitelji je rekao kako će osvojeni novac uložiti u obiteljski obrt, a sin će ga podržati, rekao je glasnogovornik Lotta Albrecht.

S 1,7 milijuna eura na računu obitelj najprije želi podmiriti dugove. Iako, prema Albrechtovim riječima, otac i sin redovito igraju lutriju, nisu ni sanjali o milijunskom dobitku.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:28