StoryEditor

Obitelj provalila u bolnicu i nasilno odnijela tijelo preminulog pacijenta

Piše D  /  22.09.2020., 10:09h

Rodbina i prijatelji jučer su s infektivnog odjeljenja bolnice u Strumici (Sjeverna Makedonija) iznijeli tijelo 49-godišnjeg preminulog pacijenta i zajedno s bolničkim krevetom ga odveli kući, pišu makedonski mediji.

Ravnatelj bolnice Naće Gogov rekao je da se “sve dogodilo kao u horor filmu” jučer oko devet sati, nakon što je preminuo 49-godišnji pacijent koji je malo prije toga primljen u teškom stanju, prenosi “Objektiv”.

Taj pacijent je, naveo je, hospitaliziran na infektivnoj klinici s povišenom temperaturom, visokim krvnim pritiskom i malaksalošću i preminuo je za kratko vrijeme.

Bolesnika su u bolnicu doveli kćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je rekao Gogov, “dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odveli u nepoznatom pravcu”.

Kako ne bi izazvali incident, zaposleni u bolnici nisu pokušali spriječiti da tijelo bude odneseno, jer se radilo o većoj grupi ljudi, ali su slučaj odmah prijavili policiji.

Ravnatelj bolnice je dodao da ne može da se zna da li je preminuli pacijent zaražen koronavirusom, jer nisu stigli da mu urade test.

Strumica je, kako navodi portal “Sakam da kažem”, novo žarište koronavirusa, s trenutno 1.008 aktivnih slučajeva.

Dnevnik.ba

22. rujan 2021 15:46