StoryEditor
preslikali svaki detalj

Obitelj posvećena Gospi gradi na Filipinima repliku međugorske crkve

Piše desk  /  13.09.2022., 22:51h

I ova je crkva, poput originalne u Međugorju, povjerena na upravu Redu manje braće preko Kustodije sv. Antuna Padovanskog - Filipini, a otvorena je na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Malu Gospu, 8. rujna.

Blažena Djevica Marija smatra se zaštitnicom Filipina, a tamošnji stanovnici odanost joj iskazuju podizanjem crkvi. Kako su rekli s Filipina, jedna od najbrže rastućih marijanskih pobožnosti u toj zemlji je pobožnost Gospi Međugorskoj, piše Radio Mir Međugorje.

Na Filipinima je izgrađena replika međugorske crkve sv. Jakova, čija je zaštitnica Gospa Međugorska, a gradi se uz financiranje obitelji posvećene Mariji. Nalazi se na imanju od jednog hektara koje je donirala obitelj Negrense. Donatori su preslikali svaki detalj međugorske crkve. Velika crkva sv. Jakova (Gospe Međugorske) u gradu je Talisay pod crkvenom jurisdikcijom biskupije Bacolod kojoj je na čelu biskup mons. Patricio Buzon.

I ova je crkva, poput originalne u Međugorju, povjerena na upravu Redu manje braće preko Kustodije sv. Antuna Padovanskog - Filipini, a otvorena je na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Malu Gospu, 8. rujna. Mjesni biskup mons. Buzon crkvu je, sa svakim detaljem pomno prepisanim iz originala u Međugorju, posvetio uz asistenciju kustoda Kustodije sv. Antuna Padovanskog na Filipinima fra Reneea C. Deana.

Svim štovateljima Kraljice Mira na Filipinima poruku potpore i ohrabrenja uputio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a pročitao ju je fra Renee C. Dean na misi posvete. I Danli (Honduras u Središnjoj Americi) i Michir (Malavi u južnoj Africi) imaju crkve identične onoj sv. Jakova, ali i svoj Križevac. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:58