StoryEditor

Obitelj i prijatelji oprostili se od Anice

Piše D  /  09.11.2019., 02:11h

Uz glasne jecaje četvorice sinova koji su shrvano hodali uz majčin lijes, na mjesnom groblju u Ivankovu nedaleko Vinkovaca pokopana je Anica Buila (46) iz Petrovaca. Sve do prije nekoliko dana četvorica sinova nadali su se da će pronaći majku kojoj se još u lipnju gubi svaki trag. No, policijska potraga otkrila je da je nesretnu ženu ubio muž nasilnik, Zoran Buila (50) koji ju je potom zamotao u deke i ubacio u septičku jamu u dvorištu njihove kuće u Petrovcima.

- Užasan zločin htio je prikriti tako što ju je ubacio u drek u kojemu je bila mjesecima ali je sada došlo vrijeme da ju dostojno pokopamo, da nađe svoje mjesto uz nebeskog oca - rekao je u molitvenom govoru nad lijesom pokojnice ivankovački župnik koji, kao ni mnogi drugi mještani, nije mogao skriti užas i ogorčenje počinjenim zločinom.

Iza lijesa pokojne Anice skrušeno su hodala četvorica sinova koji o svojoj majci govore samo najbolje. Iako je dvojicu dobila u prvom braku, a dvojicu u braku sa svojim krvnikom, svu četvoricu othranila je jednako, pod istim krovom, onime Zorana Buile, gdje se preselila prije 24 godine.

- Mama je bila žena koja je puno trpjela, uglavnom zbog nas, a sada ju je to koštalo života - kazao je sin Ivan Smolčić. Iza njih hodali su Aničini roditelji, majka Ljerka i teško bolesni otac koji su tjednima sumnjali da im je zet ubojica. Preko 200-tinjak ljudi ispratilo je Anicu Buila, među njima i oni koji su dobro znali što se događa u toj obitelji godinama ali o tome nisu nikome govorili.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:46