StoryEditor

Obilježena 27. godišnjica od ubojstva 114 Hrvata i Bošnjaka na Uborku i Sutini

Piše D  /  13.06.2019., 01:06h

Uz obitelji ubijenih brojna izaslanstva političkog, javnog i društvenog života danas su položila cvijeće na spomen-obilježjima Sutina, Uborak i Zalik u Mostaru, te uz evociranje sjećanja podsjetili da za stravične zločine koje su počinili pripadnici tzv.JNA i srpskih vojnih i paravojnih formacija nad 114 civila do danas nitko nije odgovarao.

Predsjednik Udruženja obitelji ubijenih na Uborku i Sutini  Adnin Hasić ističe kako je zločin na Uborku i Sutini nad 114 civila prvi  i najveći zločin u Mostaru i Hercegovini.

“Na dan prije 27 godina na lokalitetu Uborka i Sutine mučki je strijeljano 114 nedužnih Mostaraca. Na žalost ni danas nakon dugih 27 godina obitelji žrtava nisu dočekale da izvršitelji i njihovi nalogodavci  budu procesuirani i adekvatno kažnjeni od nadležnih sudova u BiH. Iako je  Miloševićeva politika koju su provodili u BiH Karadžić i Mladić presuđena i pred haškim sudom i pred sudovima u BiH, kada je ovaj zločin u pitanju konkretno, sud i  tužiteljstvo su potpuno zakazali“, kazao je Hasič.

Stoga i danas pozvao sve nadležne da  ulože maksimalne napore i energičnije uđu u ovaj proces, te napokon pred lice pravde izvedu najodgovornije za taj zločin.

Nezadovoljstvo je iskaza i član Udruženja Ezudin Ćorić, koji naglašavala se napretka ima samo u prolasku godina.

“Ove godine je 27 godišnjica I to je jedini pomak koji se dešava. Nažalost u brojkama u godinama iz nas nitko nije procesuiran od strane zločinaca koji su izvršili ovaj gnusan zločin”, zaključio je Ćorić, prenosi Pogled.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:35