StoryEditor

Obilježena 11. godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića, bivšeg premijera FBiH

Piše D  /  23.07.2019., 11:07h

Uime premijera FBiH Fadila Novalića, polaganjem cvijeća počast je bivšem premijeru odao federalni ministar Amir Zukić, a prigodan govor održao je bivši premijer FBiH Edhem Bičakčić, koji je ceremoniji prisustvovao zajedno s također bivšim federalnim premijerom Nedžadom Brankovićem, prenosi Fena. 

-Ahmet Hadžipašić je dužnost obavljao časno, pošteno, uporno, cjelodnevno i s velikom ljubavlju - istakao je Bičakčić, dodajući  kako je u dva mandata postigao zavidne rezultate.

Hadžipašić je, naveo je Bičakčić, zračio optimizmom, imao rješenja i ideje. Bio je četvrti po redu premijer FBiH, a nakon što je preuzeo funkciju, prisjetio se Bičakčić, imali su i konsultativni sastanak.

-Ahmet je znao što znači savjetovati se, što znači pripremiti se i biti spreman vršiti odgovornu funkciju unutar BiH - kazao je Bičakčić.

Hadžipašić je premijer FBiH bio u periodu od 2003. do 2007. godine, a umro je na današnji dan 2008. godine u Zenici. 

Rođen je 1. srpnja 1952. godine u Cazinu, a smrt ga je zatekla na poziciji prorektora Univerziteta u Zenici.

Delegacija UNZE, predvođena rektorom Damirom Kukićem, također je odala počast svom bivšem kolegi, koji je predavao na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru i Bihaću.

Obilježavanju godišnjice prisustvovala su i supruga Branka s tri kćeri i drugim članovima obitelji, zatim delagacije Skupštine i Vlade ZDK-a, predvođene predsjedavajućim Ćazimom Huskićem i premijerom Mirzom Ganićem, kao i brojni prijatelji rahmetli Hadžipašića.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:53