StoryEditor
središnja bosna

Obilježen Dan škole Katoličkog školskog centra ‘Petar Barbarić‘ u Travniku

Piše fena  /  20.05.2024., 16:11h

Povodom rođenja sluge Božjeg Petra Barbarića, u ponedjeljak je obilježen Dan škole Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" u Travniku.

Slavlje je započelo svetom misom u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage, a poslije euharistijskog slavlja, kojeg je predvodio velečasni Marko Zubak, uslijedila je akademija u auli Centra.

Među brojnim gostima na proslavi Dana škole KŠC-a Travnik nazočila je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

U svom govoru, predsjednica Bradara čestitala je Mariji Lujanović na nagradi za najbolju učenicu Federacije BiH za školsku 2022./2023. godinu te na tituli učenice generacije. Također je čestitala ostalim učenicima, bivšim i sadašnjim, profesorima, nastavnicima, ostalom osoblju, ali i upravi na čelu s don Željkom Marićem na doprinosu radu ovog centra, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

"Katolički školski centar ‘Petar Barbarić‘ Travnik je cijenjena i prepoznata ustanova diljem BiH. Ovaj centar je mnogo više od ustanove. Neka tako i ostane," naglasila je predsjednica Bradara.

Sudionici priredbe, učenici Osnovne škole i Gimnazije, zajedno s djecom iz vrtića i produženog boravka, svojim recitalima, igrokazima, performansima te skladbom na klaviru, poslali su poruku kako su djeca budućnost i najveća vrijednost u koju treba ulagati.

Naglasili su da odrasli trebaju stvarati ljepši svijet i mirno okruženje u kojem će djeca odrastati uz poštivanje različitosti i međusobno uvažavanje, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 18:46