Article_Top_970x250

Obavijest Gradskog stožera civilne zaštite Širokog Brijega povodom izdavanja dozvola za kretanje

izvanredna sjednica

Obavijest Gradskog stožera civilne zaštite Širokog Brijega povodom izdavanja dozvola za kretanje

ožu 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Na izvanrednoj sjednici Gradskog stožera civilne zaštite donijeta obavijest o postupanju prilikom izdavanja dozvola za kretanje.

Obavještavamo javnost kako će Stožer civilne zaštite grada Širokog Brijega izdavat dozvole za kretanje osoba u vremenu trajanja policijskog sata od 18 sati do 5 sati.

Zahtjev za dozvole ćemo zaprimati e-mailom. Svoje zahtjeve šaljite ne e-mail: [email protected].

Zahtjev mogu podnijeti poslodavci, mediji i Stožer civilne zaštite. Zahtjev pošaljite u skeniranom obliku, opečaćen i potpisan.

Dozvola za kretanje se izdaje u svrhu:

• Obavljanja zadataka provođenja i nadzora nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa.

• Dokazivanja da se radni proces odvija u smjenama (na prijedlog poslodavca)

• Obavljanje novinarskog zadatka (najviše dva novinara po mediju)

Kretanje se može dozvoliti na cjelokupnom teritoriju ŽZH, na teritoriju grada Širokog Brijega, na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta rada (poduzeća) i na cjelokupnom teritoriju BiH (prijevoznici).

U zahtjevu treba navesti sljedeće podatke:
Ime i prezime;
Datum rođenja:
Mjesto prebivališta;
Broj osobne iskaznice i od koga je izdana;

Dozvole se izdaju prema mjestu prebivališta.

Dozvole za kretanje moći će se preuzeti Gradskoj upravi (Šalter sala) od utorka, 24. travnja od 9 do 13 sati. Sva pravna i fizička lica koja podnesu zahtjev biti će obaviještena telefonom o vremenu preuzimanja.

Po dozvole može doći samo jedan predstavnik poduzeća ili medija uz predočeno ovlaštenje za preuzimanje istih.

Na izvanrednoj sjednici analizirana je cjelokupna situacija i rad svih gradskih i javnih službi.

Prema problemima s kojima se susrećemo postupa se dogovorno i ozbiljno.

Odvoz komunalnog otpada s područja Širokog Brijega bila je također jedna od tema Stožera. Prikupljanje komunalnog otpada ide redovitim tijekom. Donijet je zaključak kako će JKP Čistoća napraviti novi plan prikupljanja otpada o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Što se tiče opskrbe električnom energijom nema većih poteškoća. Isto takva je situacija i vodoopskrbnom mrežom.

PU Široki Brijeg pravovremeno izvršava sve zapovijedi koje su stigle od Županijskog stožera civilne zaštite.

U skladu s točkom 1. Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite od 21. ožujka 2020. godine, Gradski stožer civilne zaštite obavještava javnost o načinu ispraćaja pokojnika na području Širokog Brijega :

1. Ispraćaj pokojnika vršiti isključivo na grobljima gdje je predviđen ukop samo u krugu članova uže obitelji i svećenika uz pridržavanje svih mjera ograničenja i izbjegavanje svakog socijalnog kontakta. Pogrebnik koji pruža usluge će sam preuzeti mrtvački sanduk iz određene mrtvačnice i dovesti ga do groblja gdje je predviđen ukop ;

2. Pružatelji pogrebnih usluga na području Širokog Brijega su dužni upozoriti obitelji pokojnika o propisanom načinu ukopa i u skladu s tim izraditi pisanu osmrtnicu u kojoj pored uobičajenog teksta, u skladu s naredbom kriznog stožera, treba stajati:

Posljednji ispraćaj drage pokojnice/pokojnika će se održati u krugu najuže obitelji u _____________ xx. ožujka 2020. godine u xx sati na groblju ________________ , Široki Brijeg. 

Molimo ostalu rodbinu i prijatelje da se, u skladu s važećim zabranama, do daljnjega suzdrže od kućnih posjeta i neposrednog izražavanja sućuti, stoji u priopćenju Gradskog stožera civilne zaštite Široki Brijeg.

Dnevnik.ba