StoryEditor

Oba bošnjačka člana Predsjedništva reagirala na Milanovićevu izjavu

Piše D  /  12.12.2020., 01:12h

>>>Milanović: Dayton se bez pristanka konstitutivnih naroda može mijenjati jedino nasiljem, građanska država je daleki san<<<

"Nemam niti želju niti namjeru ulaziti u bilo kakvu ozbiljnu raspravu s predsjednikom Republike Hrvatske, jer je takva rasprava jednostavno nemoguća i za nju vam je potrebna psihički stabilna osoba, bez obzira kakvi su joj argumenti i slažete li se ili ne", kazao je Željko Komšić za N1 u reakciji nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

"Dužan sam reagirati, prije svega vodeći računa o pozicijama na kojima se nalazimo i Milanović i ja. Svjedoci smo niza uvredljivih, nadobudnih, na granici dobrog ukusa, lažljivih, nediplomatskih, itd. izjava koje je Milanović dao vezano za BiH od trenutka kada je postao predsjednikom Hrvatske. Međutim, posljednjom izjavom, kojom se pokušava nametnuti kao glavni i dežurni ‘higijeničar‘ ovog dijela Balkana, zaslužio je da mu se direktno odgovori. Navodni miomirisi kulture i europeizma kojim se ponosi Milanović i zbog kojih smatra da ima pravo svima dijeliti lekcije, zapravo jesu smrad truleži šovinizma i fašizma koji se nalazi u njemu iz njega progovara. I nema tog sapuna, a ni parfema koji mogu saprati i prikriti takav smrad. Jasno je svima koji ga znaju da je Milanović jedan nadobudni, egocentrični napuhanko, ali je poprilična novost da je sklon ubermenschovskom fašizmu. Nažalost, predsjednik je susjedne države.", kazao je drugi bošnjački član Predsjedništva za N1.

Reagirao je i Šefik Džaferović.

"Izjave koje predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović daje u posljednje vrijeme puno više govore o njemu samome nego o Bosni i Hercegovini. Milanovićeve izjave zaudaraju na šovinizam i ksenofobiju, a tu ni sapun ni parfem ne pomažu", kazao je Džaferović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:40