Article_Top_970x250

O čemu je Palmer razgovarao sa zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo

sda nije pozvana

O čemu je Palmer razgovarao sa zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo

pro 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Matthew Palmer danas je razgovarao s članovima Skupštine Sarajevskog kantona iz vladajuće šestorke, potvrdila je za Fenu jedna od sudionca tog skupa Jasna Duraković (SBBBiH).

Po njenim riječima, Palmer je podržao funkcionalnost aktualne vlade Kantona te izrazio nadu da će ta praksa biti nastavljena, navodeći je kao primjer dobre političke prakse.

Vedran Jakupović, zastupnik Naroda i Pravde, također sudionik sastanka, naglašava da je veleposlanik izrazio želju za razgovor sa zastupnicima iz aktualne šestorke te izrazio potporu promjeni koncepta vladavine u Kantonu, percepciji vladavine koja se svodi na službu građanima, što je, po Jakupovićevim riječima, čast a ne privilegija zarad osobnih interesa.

Razgovor s Palmerom se odnosio na osnovne informacije u vezi sa stanjem u Kantonu Sarajevo, poduzetim aktivnostima šestorke i planovima za budućnost.

Vildana Bešlija, sudionica sastanka iz Naše stranke, za Fenu je kazala da je izuzetna čast bilo u ovom kapacitetu razgovarati s američkim specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan i veleposlanikom SAD-a Ericom Nelsonom o funkcioniranju Vlade Kantona i planovima za naredni period.

Osim Jasne Duraković iz Saveza za bolju budućnost BiH, Vedrana Jakupovića (Narod i pravda) i Vildanom Bešlijom iz Naše stranke, s Palmerom su se sastali zastupnici u Skupštini Sarajevskog kantona Igor Stojanović iz Socijaldemokratske partije BiH, Sead Milavica iz Demokratske fronte i Amra Junuzović Kaljić (Nezavisna bosanskohercegovačka lista).

Prisustvovao je i američki veleposlanik u BiH Eric Nelson.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) je Feni potvrđeno da njenim zastupnicima nije upućen poziv za ovaj sastanak.

Dnevnik.ba