StoryEditor
Hercegovački poduzetnici

Nužno riješiti lokalne i regionalne probleme kako bi Hercegovina bila privlačna za ulagače

Piše fena  /  14.12.2022., 17:30h

Izvještajno-izborna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) održana je u utorak u Tehnološkom parku "Intera" u Mostaru na kojoj je istaknuta potreba rješavanja lokalnih i regionalnih problema koji se tiču poslovnog okruženja kako bi se Mostar i Hercegovina učinili privlačnijima za investitore.

Asocijacija je također kontinuirano ukazivala na žurnu potrebu mijenjanja ranijih odluka Gradskog vijeća Mostara koje se odnose na komunalne propise, s naglaskom na velike korisnike odnosno poslovne subjekte. Cilj je APH da se u 2023. godini zastarjeli propisi mijenjaju i nadomjeste novim odlukama, kako bi se rasteretio realni sektor.

Iako je APH i u ovoj godini aktivno sudjelovao u kampanjama o važnim zakonima, kao što su Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Zakon o PDV-u, Zakon o porezu na dobit i drugim, zastupajući interese realnog sektora, još uvijek se nisu ostvarili zadovoljavajući pomaci na tom planu, navodi se u priopćenju APH.

Iz Asocijacije poručuju kako će i dalje surađivati s partnerskim udruženjima, posebice Udruženjem poslodavaca FBiH, te da je na lokalnoj razini cilj unaprijediti odnose s gradskim i općinskim te županijskim vlastima u Hercegovini.

Članovi Asocijacije su na Skupštini usvojili izvještaj o radu, kao i Strateški plan rada u narednom četverogodišnjem razdoblju.

U ciljevima Upravnog odbora istaknuto je kako APH želi postati ekonomsko-socijalni partner na području HNŽ-a, promovirati poduzetništvo i menadžment, te raditi na stvaranju pozitivne poslovne i društvene klime. Promocija izvrsnosti kako organizacija, tako i pojedinaca, međusobno umrežavanje članica, suradnja sa srodnim organizacijama i još bolje brendiranje APH, također su prioritetni ciljevi.

Izabran je i novi Upravni odbor APH u sastavu: Damir Vidačak (Hercegovinavino), Anel Demić (Dema & S), Mario Lasta (Eurosan), Vlado Jerkić (Alba BH), Slaven Grizelj (Aluminij Industrija), Boris Krtalić (NSoft) i Sandro Zovko (Zagrebinspekt). Upravni odbor APH će na svojoj konstituirajućoj sjednici izabrati novog predsjednika i dvojicu dopredsjednika.

Članovima Asocijacije poduzetnika na Skupštini se obratio i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Selimbegović koji je prisutnima predstavio dokument "Što poslodavci očekuju od vlasti?".

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:07