StoryEditor

Nuša Bunić osuđena na 12 godina zatvora, zaklala je bivšeg dečka

Piše D  /  22.05.2019., 01:05h

Nuša Bunić proglašena je krivom! Sud joj je odredio 12 godina zatvora.

22-godišnjakinji sud nije uvažio obranu, piše 24sata, jer je u dijelovima kontradiktorna. Sud kaže kako je ona svojim pasivnim stavom onemogućila sudu da izvrši provjeru obrane te da nije sudjelovala ni u rekonstrukciji. Sud ujedno vjeruje i da da obranu nije iznosila kako se ne bi zaplela u vlastititim tvrdnjama. Psihijatrijski vještak primjetio je da na pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana te da boluje od graničnog poremećaja ličnosti.

Nuša Bunić, djevojka kojoj se sudilo za ubojstvo bivšeg dečka Nikole Tureka, danas u 13 sati čula je presudu Županijskog suda u Varaždinu. Suđenje 22-godišnjoj djevojci započelo je početkom prošle godine, a na sudu je tvrdila da ju je bivši dečko napao te da ga je ubila u samoobrani. Njezina tvrdnja je bila lažna, a ona je optužena da je 15. lipnja 2017. godine nožem ubola Nikolu Tureka na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave.

Nikolu je ubola nožem u vrat pa mu prerezala karotidnu arteriju i nakon toga pobjegla s mjesta događaja. Nikolini roditelji za medije su rekli da ih najviše u cijeloj priči boli Nušin manjak empatije te njezin hladan pogled. Roditelji su Nikoline organe odlučili donirati i tako su spasili šestero osoba.

Ranjeni Nikola pokušao sam doći do bolnice

Nuša je Nikolu ubila izvan automobila, a potom se navodno skidala i putem do obližnjeg poduzeća Aquatehnike bacala odjeću. Teško ranjeni Turek svojim je automobilom pokušao doći do bolnice. Međutim, obilno krvararenje izazvalo je šok pa je doživio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici pronašao prolaznik te su ga prebacili u varaždinsku bolnicu. Dva dana kasnije, Nikola je zbog teških ozljeda preminuo u bolnici.

Kako piše 24sata, Nikola je govorio isprekidano i teško je disao, zapravo – hroptao je. Na kraju se veza prekinula. Dvadesetak minuta nakon prvog poziva, Centru 112 stiže i drugi uznemirujući poziv. Javio se građanin koji je Nikolu našao u lokvi krvi. Nuša je, pak, sa sebe skinula gotovo svu odjeću te je krvava otrčala do obližnjeg poduzeća Aquatehnika. Grudi je prekrila rukama što su i snimile nadzorne kamere. U firmi je rekla da ju je dečko napao, a nadzorne kamere su snimile 22-godišnjakinju kako krvava napušta mjesto zločina.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 13:44