StoryEditor

NSRS traži da Inzko dostavi izvješće o radu u roku od 90 dana

Piše D  /  18.02.2021., 07:02h

Na sjednici su usvojena tri zaključka Kluba zastupnika SNSD-a, prema kojima je usvojena informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvješća visokog predstavnika o provođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 1995–2020. godine.

“Članom dva točka jedan stav F Aneksa 10 Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH je propisano da će visoki predstavnik vezano za zadatke koji su navedeni u sporazumu izvještavati periodično o napretku u provođenju mirovnog sporazuma /vezano za sporazum/ UN, EU, SAD, Rusku Federaciju i druge zainteresirane vlade, strane i organizacije”, navodi se u zaključcima.

Usvojen je i zaključak kojim se od visokog predstavnika u BiH traži da napravi izvješće o radu za period od 1995-2020. godine i da u roku od 90 dana dostavi Narodnoj skupštini Republike Srpske na razmatranje.

“Ovaj zaključak stupa na snagu sljedećeg dana od dana objavljivanja u `Službenom glasniku Republike Srpske`”, navodi se u usvojenim zaključcima.

Usvojen je i Zaključak Kluba zastupnika Ujedinjene Srpske kojim se od predstavnika međunarodne zajednice traži da svojim autoritetom spriječe najavljeno imenovanje novog visokog predstavnika i omoguće zatvaranje Ureda visokog predstavnika u 2021. godini.

Parlament je usvojio i Zaključak koji je predložio Klub zastupnika PDP-a kojim se Predsjedništvo Narodne skupštine zadužuje da u roku od 30 dana formira organizacijsko vijeće za obilježavanje 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine.

Narodna skupština na period od pet godina izabrala je predsjednika, zamjenika predsjednika i članove Komisije za koncesije Republike Srpske.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:16