StoryEditor
prijenos nadležnosti

NSRS danas razmatra Nacrt zakona o VSTV-u

Piše Desk  /  09.02.2022., 07:45h
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja je počela u utorak ujutro bit će nastavljena danas razmatranjem Prijedloga zakona o fiskalizaciji.

Zastupnici su u sinoćnjem dijelu zasjedanja razmotrili po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi kojim se predviđa nova republička upravna organizacija - Agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske te propisuju poslovi koje ona obavlja, prenosi Klix.ba.

Ministrica uprave i lokalne samouprave Senka Јujić pozvala je zastupnike da glasaju za ovaj akt.

Prethodno je razmotren Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Prije toga, Narodna skupština je usvojila Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti - po hitnom postupku.

U nastavku redovne sjednice zastupnici će razmatrati i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu - prijedlog Kluba zastupnika SNSD-a.

Pred zastupnicima će se naći i Nacrt zakona o audio-vizualnim djelatnostima i Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Republike Srpske.

Planirano je da glasanje o svim točkama bude upriličeno sutra (četvrtak).

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:01