StoryEditor

Nožem napao ljude na autobusnoj stanici, ubio djevojčicu i muškarca pa presudio i sebi

Piše D  /  28.05.2019., 07:05h

Jedna osnovnoškolka i 39-godišnji muškarac ubijeni su u napadu nožem koji se dogodio u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu u predgrađu Tokija, a od samoranjavanja je preminuo i napadač čiji motiv za ovaj bezobzirni čin nasilja još nije poznat. U napadu je 17 osoba ozlijeđeno, a najveći broj među njima bile su osnovnoškolke koje su pohađale katoličku školu.

Prema izvještajima lokalnih medija, među najteže ozlijeđenima je jedna žena u 40-im godinama i tri šestogodišnje djevojčice, "koje su zadobile ozljede glave i vrata", otkrio je Takehito Otsubo, zamjenik direktora u bolnici u koju su dovezene žrtve napada.

Svoju sućut sa žrtvama i njihovim obiteljima te cijelim japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.

"Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima", poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet "zemlji izlazećeg sunca".

Prema posljednjim rezultatima istrage, čini se da je napadač, u dobi između 40 i 50 godina, došao na autobusnu stanicu i napao ljude koji su čekali autobus, a potom je ušao u vozilo te izbo djevojčice iz obližnje privatne škole.

Policija je u obližnjem parku pronašla dva noža.

Vatrogasci su prvi poziv u pomoć primili u 7,44 sati po lokalnom vremenu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:30