StoryEditor
rodila sat vremena kasnije

Novozelandska političarka odvezla se biciklom do bolnice i rodila

Piše hina  /  28.11.2021., 16:40h
Novozelandska zastupnica Julie Anne Genter u nedjelju tijekom noći nakon jačih trudova sjela je na bicikl i krenula u bolnicu.

Trudove je imala već neko vrijeme, a rodila je sat vremena kasnije.

"Velike vijesti!" političarka Zelenih nekoliko sati kasnije objavila je na svojoj Facebook stranici. "Jutros u 3:04 dočekali smo najnovijeg člana naše obitelji. Iskreno, nisam planirala porod na biciklu, ali se to ipak dogodilo."

Otočna država od 5 milijuna stanovnika već je poznata po svojim "praktičnim" političarima. Premijerka Jacinda Ardern uzela je porodiljni dopust i dovela svoje tromjesečno dijete u Ujedinjene narode na sastanak dok je još dojila.

"Trudovi mi nisu bili tako jaki kada smo krenuli u 2 ujutro u bolnicu, iako su bili u razmaku od 2-3 minute i pojačali se do trenutka kada smo stigli, 10 minuta kasnije", napisala je Genter.

"Nevjerojatno. Sada imamo zdravu, sretnu bebu koja spava, kao i njezin tata", napisala je Genter, koja ima dvojno državljanstvo, novozelandsko i američko, a rođena je u Minnesoti i preselila se u pacifičku zemlju 2006. godine.

Genter, čiji Facebook profil uključuje "Volim svoj bicikl", također se 2018. odvezla biciklom do bolnice kako bi rodila svoju prvu bebu, objavili su lokalni mediji.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:18