StoryEditor

Novotravničkom BNT-u 300 tisuća KM za razvoj minobacača

Piše D  /  28.01.2018., 10:01h

Pomoć u proizvodnji

Kako je objašnjeno u naknadnoj odluci o raspodjeli namjenskih grant sredstava iz kapitalnih transfera Federalne vlade, sredstva se dodjeljuju za povećanje produktivnosti kroz nabavu kompresora, popravku i optimizaciju kapaciteta za cinčanje i kromiranje, popravak i moderniziranje uređaja u okviru laboratorija, popravak strojeva za 3D mjerenje i razvoj minobacača dugog dometa, prenosi Večernji.ba

Programom raspodjele proračunskog novca iz ove stavke navedeno je da se grant sredstva dodjeljuju za repariranje zastarjele opreme nužne za proizvodne procese, nabavu nove opreme za proizvodnju, kao i za infrastrukturne radove na proizvodnim pogonima u cilju pokretanja novih proizvodnih procesa. Još ranije je po istim kriterijima raspodijeljeno ukupno 3,7 milijuna maraka.

Propisano je bilo da će, u cilju provedbe postupka dodjele grant sredstava, a na temelju podnesenih zahtjeva preko javnog poziva, federalni ministar energije, rudarstva i industrije imenovati Povjerenstvo koje će izvršiti pregled pristiglih zahtjeva u cilju utvrđivanja prijedloga s rang listom korisnika grant sredstava, kao i liste formalno ispravnih zahtjeva.

Suglasnost i dodjela

Ministar je na temelju dostavljenog prijedloga rang liste pojedinačnih zahtjeva s dodijeljenim iznosima novčanih sredstava od Povjerenstva uputio prijedlog odluke o izboru korisnika grant sredstava Vladi FBiH na prethodnu suglasnost. Na ponovljenom javnom pozivu dodijeljeno je preostalih 300 tisuća KM BNT Tvornici mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 14:37