StoryEditor

Novo Hajdukovo pojačanje: Otac mu se borio u ratu u BiH, Džeko ga molio da igra Zmajeve

Piše D  /  28.06.2019., 12:06h

Ovaj 24-godišnji češki državljanin, rođen u Pragu, u Hajduk će doći kao slobodni igrač. Ugovor s Milanom, u čijem se dresu od 2013. godine, kada je došao na San Siro, nije naigrao, istekao je, a minutažu je tražio kroz posudbe u Vareseu, Royal Mouscronu, Crotoneu, Frosinoneu...

Simić je bio na korak od Hajduka prije dvije godine, trebao je doći na posudbu, ali tada nije obukao bijeli dres. Naime, Milanu se tada u susretu protiv Empolija ozlijedio stoper Alex, a Simić je vraćen zbog nedostatka dubine na toj poziciji.

Prije dvije godine bio je blizu dolaska u Hajduk

"Jako mi je žao što se nije realizirala posudba u Hajduk. Već sam se vidio na Poljudu, upoznao sam momčad, počeo sam tražiti stan u Splitu, međutim dogodilo se nešto na što nismo mogli utjecati, a to je da se sinoć ozlijedio Alex pa su me odmah zvali iz kluba da se vratim u Milano", rekao je tada Simić pa je dodao:

"Vidio sam u Hajduku svoju priliku da igram i još se afirmiram, dugo smo bili u kontaktu i dogovorili cijelu priču, ali su se ispriječile okolnosti koje je nemoguće bilo predvidjeti i, umjesto da odem s Hajdukom u Tursku, morao sam se vratiti u Milano.‘‘

Zanimljivo, kada je igrao za Crotone, zapazio ga je i Edin Džeko koji mu je poslije utakmice prišao i pitao ga bi li želio igrati u budućnosti za BiH, zemlju u kojoj su prije selidbe u Češku živjeli njegovi roditelji.

Džeko ga je molio da igra za BiH, otac mu se borio u ratu, ali je ipak izabrao Češku

"Za mene je Češka na prvom mjestu, ali istina je da imam još opcija. Džeko se raspitivao o mojoj situaciji. BiH je sama po sebi vrlo zanimljiva, imaju sjajne igrače i kompletan proces kroz koji sada prolazi je interesantan, tako da ta staza može biti zanimljiva za budućnost", komentirao je to Simić.

U jednom intervjuu Simić se također osvrnuo na mogućnost igranja za zemlju svojih roditelja.

"Odbio sam BiH. Nije bilo teško prihvatiti ponudu Češke jer sam već odlučio", poručio je Simić koji je za Češku igrao na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine prije dvije godine.

 "Još uvijek imam obitelj u BiH. Moj otac je odrastao tamo, borio se za BiH u ratu, Bosna i Hercegovina znači mnogo našoj obitelji, ali..."

Simić je inače stoper, ima 24 godine, a transfer u Hajduk mogao bi mu poslužiti kao odskočna daska za transfer natrag u Italiju ili u neku jaču ligu. Prve nogometne korake napravio je u praškoj Slaviji, igrao je za sve mlađe selekcije Češke, a za A reprezentaciju nastupio je jednom.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:54