StoryEditor

Novinarski prosvjed "8 zahtjeva protiv cenzure"

Piše D  /  02.03.2019., 08:03h

- Novinari izlaze na ulicu pritisnuti golemim brojem sudskih tužbi protiv novinara i medija kojih je u ovom času više od 1160, političkim pritiscima i pritiscima oglašivača, prijetnjama novinarima, ugrožavanjem profesionalnih prava i standarda, nepoštivanjem medijskih zakona i izostankom ozbiljne medijske politike, ističu u HND-u.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko jučer je nakon dodjele Nagrade Miko Tripalo za 2018. Novinarskom društvu, zbog borbe za ostvarivanje slobode medije i zaštite novinara, kazao da na prosvjed poziva sve kojima je stalo do slobodnih medija, ali je ponovio i kako je to novinarski prosvjed. Istaknuo je i da se HND u startu ograđuje od bilo kakvih pokušaja politizacije i onih koji će, kako je posebno naglasio, "isticati stranačke zastave".

- Nenormalno je da jedna vlada koja želi biti proeuropska šutke gleda kako se uništava novinarska profesija. Mi želimo da hrvatski građani shvate da slobodni mediji i novinari omogućavaju da imaju pravo na slobodno i pravodobno informiranje. I zato očekujemo da u subotu građani u što većem broju dođu na prosvjed s kojeg ćemo poslati vrlo jasne poruke, poručio je Zovko.

Dnevnik.ba

11. svibanj 2024 05:44