StoryEditor
što se događa?

Novinarka tvrdi da je u BiH ušlo šest autobusa s vojnicima iz Srbije, iz Granične policije BiH sve negiraju

Piše Desk  /  10.10.2021., 09:52h
Poznata novinarka Arijana Saračević na svom Twitter profilu, objavila je uzbunjujuću informaciju pozivajući se na pouzdan izvor da je da je u BiH ušlo šest punih autobusa s pripadnicima specijalne jedinice Vojske Republike Srbije.

- Jučer je u BiH, na graničnom prelazu kod Zvornika, ušlo 6 punih autobusa specijalne jedinice Vojske Republike Srbije. Gdje su otišli ne znam, ni s kojom namjerom. Moj izvor je pouzdan i s lica mjesta - tvrdi Saračević.

image

Arijana Saračević

SCREENSHOT -

Tim povodom Avaz je kontaktirao Graničnu policiju BiH. Glasnogovornica Franka Vican za portal "Avaza" je rekla kako na području koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, nije evidentiran ulazak autobusa specijalne vojske Srbije.

Podsjetimo, ministar obrane BiH Sifet Podžić u ponedjeljak je odgodio vojnu vježbu koju su Oružane snage BiH i Vojska Srbije trebale održati na Manjači kod Banjaluke od 9. do 16. listopada.

Podžićeva odluka naišla je na žestoke kritike iz RS, a predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zbog ovog poteza je donio odluku o smjeni Podžića, što mora potvrditi i Parlamentarna skupština BiH.

Objava Saračević dolazi u trenutku rasta napetosti u Bosni i Hercegovini i Dodikovih najava da će Republika Srpska povući odluke o Oružanim snagama BiH, indirektnim porezima (Uprava za indirektno oporezivanje) i VSTV-a BiH, dok će SIPA-i biti zabranjen rad na prostoru RS.

Dnevnik.ba

30. studeni 2021 11:58