StoryEditor

Novinar otkrio kako je petero migranata u BiH povezano s terorizmom

Piše D  /  20.02.2019., 02:02h

Avdić kaže da se ovdje radi o uspjehu sigurnosnih agencija BiH, koje su uspjele identificirati i izolirati te ljude, dodavši da je normalno da među 24.000 ljudi ima i nekih koji su bili na teritoriju ISIL-a.

"Ta informacija je iz prosinca ili siječnja. Postoje baze podataka, svjetske sile imaju baze podataka kad su zauzimale područja koje je kontrolirao ISIL, gdje su oni skidali otiske pristiju iz objekata koje je kontrolirao ISIL pa su pravili svoje baze podataka koje su koristili kasnije da bi upoređivali druge otiske. Ova petorica migranata iz Afganistana, njihovi otisci pristiju pronađeni su među tim otiscima prstiju osoba koje su bile na teritoriju ISIL-a", ispričao je Avdić u Newsroomu N1 televizije.

Kaže da to ne znači da su oni bili pripadnici ISIL-a.

"S obzirom na to da se radi o državljanima Afganistana, čiji su otisci pronađeni na teritoriju Sirije, vrlo je moguće da su bili i pripadnici tog ISIL-a. To ne znači 100 posto da bi se netko mogao okriviti ili osuditi, BiH je te osobe identificirala i izolirala. Sigurnosne agencije su u ovom slučaju svoj posao obavile kvalitetno", kazao je Avdo Avdić.

Podsjećamo, Služba za poslove sa strancima BiH je u prva dva mjeseca 2019. godine, na području Bihaća i Sarajeva, locirala i pod nadzor u Imigracjskii centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od kojih se pet migranata dovodi u vezu sa međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu sa krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:54