StoryEditor
projekt sanela kajana

Novinar kojemu smeta advent u Mostaru dobio 2000 maraka od Vlade HNŽ-a, evo u koju svrhu

Piše desk  /  24.11.2021., 11:25h
Sanel Kajan, novinar Federalnog radija, čovjek koji se plaši svetog Nikole i adventa, dobio je 2000 maraka od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, piše Bild.ba.

Naime, vlada te županije je izdvojila novce za 300-tinjak kulturnih i sportskih udruga te uspješnih pojedinaca.

Vlada je na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a donijela odluku o odabiru korisnika po stavkama “Ostali izdaci za kulturu” i “Ostali izdaci za šport + uspješnim pojedincima”.

Tim je odlukama izdvojeno ukupno 520.000 maraka proračunskih sredstava za izravnu potporu djelovanju i projektima kulturnih i športskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca s prostora cijele Županije, i to 280.000 KM za šport i 240.000 KM za kulturu.

Odabrani su gotovo svi kandidati koji su ispunili tražene formalno-tehničke uvjete javnih natječaja, priopćili su iz Vlade HNŽ-a.

Sanel Kajan je dobio 2000 maraka za projekt pod nazivom Monografija “Radio Mostar 1969 – 2009”.

OVDJE možete pogledati popis svih koji su prošli na natječaju pod stavkom kultura (Kajan je 130.), dok OVDJE možete vidjeti tko je od sportskih kolektiva dobio novac te za koji projekt.

Osim što je nedavno problematizirao advent i svetog Nikolu, imao je Kajan “slavnih” uradaka i ranije.

“Ja kao Bošnjak ne mogu svoju djecu odvesti na Advent gdje će ih dočekati sv. Nikola i pomaziti ih i staviti križ na čelo”, kazao je Kajan.

Prije nešto više od godinu dana napao je neke škole koje pohađaju uglavnom djeca hrvatske nacionalnosti jer na zidu imaju grb hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Kad su se pojavile fotografije s drugim vjerskim i nacionalnim znakovljem, pomalo orijentalističke prirode, Kajan nije ništa rekao.

U mostarskim novinarskim kuloarima se šuška kako Kajan redovito “mazne” prilog Radio-televizije Herceg-Bosne, malo ga obradi te ga FTV-u u Sarajevu isporuči kao svoj.

Kako Bild.ba doznaje iz izvora bliskih FTV-u, na tu medijsku kuću se vrši pritisak da se Kajan sankcionira zbog vjerske nesnošljivosti spram katolika, ali je, navodno, Kajan otvorio bolovanje jer se ne može odlučivati o nečijoj sankciji dok je na bolovanju.

Bild.ba nije uspio doznati kada je Kajan otvorio bolovanje, ali je na Twitteru prije nekoliko dana izbacio fotografiju sa svojom djecom s kule Hercega Stjepana Kosače, a na kojoj je djelovao suprotno od onog stanja u kojem se, obično, nalaze ljudi kad su na bolovanju.

Društvene mreže je u međuvremenu zaštitio ili obrisao pa nismo mogli vidjeti ima li kakvih novosti tamo.

Također, osim showova s prilozima, Kajanu se spočitava i krađa arhivskih snimki nastalih tijekom rata, lažiranje događaja iz Mostara u novinarskim uratcima, ali i sulude optužbe o tomu kako su, primjerice, Srbi sami sebi spalili crkvu što je uspjelo naljutiti čak i poslovično mirnog Radivoja Krulja.

Dnevnik.ba

03. listopad 2023 21:25