StoryEditor

Nović: Bošnjaci ne dozvoljavaju da se bilo tko od ilegalnih migranata vrati u matičnu zemlju

Piše D  /  25.07.2020., 01:07h

"Ne znam kako će se odvijati ova situacija sada kada je imenovan novi ministar sigurnosti, ali smatram da mi uopće nemamo snage, a ni političke volje da riješimo pitanje ilegalnih migranata na najkvalitetniji način", rekao je Nović, ukazujući kako je očito da je to pitanje preraslo u političke igre i da je sigurnosni aspekt potisnut u drugi plan.

Komentirajući tvrdnje sigurnosnih agencija u BiH da u zemlju pod različitim identitetom i bez dokumenata u više navrata ulaze jedne te iste osobe, te da među njima ima i onih sklonih ekstremizmu i terorizmu, Nović kaže kako je upravo ta činjenica dovoljna da se zaključi kako svima koji kao ilegalni migranti ulaze u BiH nisu dobre namjere.

"Nitko u BiH, čak ni oni najčestitiji koji žele vladati situacijom, ne znaju ni približno koliko ilegalnih migranata u BiH ima, gdje se nalaze i koje su im namjere. Granična policija, u koju se ne ulaže, sama ne može riješiti taj problem, a različiti navodni identitet dovoljno je upozorenje na oprez", rekao je Nović.

Komentirajući tvrdnje Bošnjaka da se ilegalni migranti prebacuju jedino na područja gdje su Bošnjaci, Nović kaže da je takve tvrdnje "razgolitio Radončić".

"Bošnjaci ne dozvoljavaju da se bilo tko od ilegalnih migranata vrati u matičnu zemlju, bez obzira čime se bave i koje su im namjere. Njegova izjava je toliko jasna i ozbiljna da je Republika Srpska s pravom od početka migrantske krize jasno rekla da migranti nemaju što tražiti na njenom teritoriju", rekao je Nović.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:36