StoryEditor

Novi uspjeh: Mostarska replika Teslinog Cybertrucka prodana u SAD

Piše D  /  06.03.2021., 11:03h

Nakon što je reportaža o izradu replike Teslinog futurističkog automobila izazvala veliku pažnju javnosti kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu, mnogi obožavatelji ovakvih projekata počeli su izražavati svoju zainteresiranost za mostarski "izum".

Jedan od njih je i ljubitelj automobila iz Miamia koji je otišao korak dalje te je kupio repliku automobila. Kako se navodi, kupac će repliku koristiti u SAD-u u promotivne svrhe.

Informacije da replika Cybertrucka domaće proizvodnje nastavlja svoj put u SAD-u, na Facebook profilu potvrdio je i Igor Krezić koji je bio jedan od glavnih inicijatora izrade ovog projekta.

"Cyber ode u rodnu Ameriku. Kažu, glumit će u nekakvim spotovima", napisao je Krezić.

Cyber ode u rodnu Ameriku  Kazu glumit ce u nekakvim spotovima.

Objavljuje Igor KrezicSrijeda, 3. ožujka 2021.

Objava je izazvala brojne reakcija, a vjerojatno najinteresantnija jeste reakcija Mate Rimca osnivača i direktora firme Rimac automobili iz Hrvatske.

"Prodat Amerima Cybertruck. To može samo Bosanac", napisao je Rimac u komentarima.

Podsjetimo, mostarska replika Teslinog Cybertrucka nastala je u rujnu 2020. godine kada je Igor Krezić predložio inženjerima firme Stark Solutions izradu ovog neobičnog projekta.

Projekt izrade replike jednog Teslinog automobila vodila je inženjerka Mila Marić, a za osnovu replike, inženjeri su uzeli Ford Raptor F150 koji je za potrebe izrade rastavljen do najsitnijih dijelova.

Nakon što je projekt završen, inženjeri su ga testirali i na ulicama Mostara, što je izazvalo veliku pažnju stanovnika grada na Neretvi, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:15