StoryEditor
podrhtavanje tla

Novi snažan potres jačine 6.8 pogodio Meksiko

Piše desk  /  22.09.2022., 09:49h

Meksiko je razoran potres pogodio i početkom ovoga tjedna, u ponedjeljak, a tamošnji seizmolozi navode kako mu je magnituda bila 7.7 po Richterovoj ljestvici.

Potres magnitude 6.8 pogodio je Michoacan u Meksiku, javlja Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres je bio 80 kilometara ispod površine Zemlje, objavio je EMSC. Nakon potresa nije izdano upozorenje na tsunami, objavio je američki sustav upozorenja na tsunami.

Kako prenosi Reuters, zgrade su se snažno zatresle u glavnom gradu Ciudad de Mexicu. Meksiko je razoran potres pogodio i početkom ovoga tjedna, u ponedjeljak, a tamošnji seizmolozi navode kako mu je magnituda bila 7.7 po Richterovoj ljestvici.  Epicentar je bio na obali Tihog oceana, u meksičkoj saveznoj državi Colima koja graniči s Michoacanom u kojoj je bio epicentar današnjeg potresa. 

Osjetio se u više meksičkih saveznih država

U nekim područjima je nestalo struje, javlja El Universal. Predsjednica vlade glavnog meksičkog grada Ciudad de Mexica Claudia Sheinbaum, putem Twittera je izvijestila je da su aktivirani svi protokoli za hitne slučajeve. Također je navela kako u Ciudad de Mexicu nije zabilježena nikakva šteta. Potres se osjetio u saveznim državama Michoacánu, Colimi, Jaliscu, Guerreru i Ciudad de Mexicu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:20