StoryEditor

Novi slučajevi zaraze u Kini, ograničen ulazak u SAD zbog koronavirusa

Piše D  /  25.05.2020., 07:05h

Deset novih slučajeva zabilježeno je u regiji Unutarnja Mongolija, a jedan u jugozapadnoj provinciji Sichuan.

Svi novi slučajevi su takozvane uvezene infekcije, navela je kineska Nacionalna zdravstvena komisija.

Također je izvijestila o 40 novih asimptomatskih slučajeva (pacijenata koji su zaraženi, ali ne pokazuju simptome), u odnosu na njih 36 dan ranije.

Ukupno je do sada u Kini zabilježeno 82.985 slučajeva zaraze, dok je broj smrtnih slučajeva ostao nepromijenjen u odnosu na dan prije, na 4.634.

Ograničen ulazak u SAD iz Brazila zbog koronavirusa

Bijela kuća je u nedjelju priopćila da zabranjuje ulazak u SAD strancima koji su u zadnja dva tjedna boravili u Brazilu, dva dana nakon što je ta zemlja postala drugo svjetsko žarište koronavirusa. 

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany je izjavila kako će nova ograničenja pomoći da se osigura da strani državljani ne donose dodatne infekcije u Sjedinjene Države, ali neće se primijeniti na robnu razmjenu dvije zemlje.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O‘Brien ranije u nedjelju je rekao za CBS da se nada da bi taj korak u nekom trenutku mogao biti preispitan.

"Nadamo se da će to biti privremeno, ali zbog situacije u Brazilu poduzimat ćemo sve potrebne korake da zaštitimo američki narod", rekao je O‘Brien

Brazil je po broju zaraženih koronavirusom na 2. mjestu, iza SAD-a.

Broj zaraženih koronavirusom u Brazilu iznosi 363.211, a broj umrlih je dosegnuo 22.666, priopćilo je u nedjelju brazilsko ministarstvo zdravstva, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:22