StoryEditor

Novi skandal: Juncker je skoro zapalio predsjednika i suprugu

Piše D  /  12.04.2019., 09:04h

Jean-Claude Juncker (65), predsjednik Europske komisije izazvao je prošle nedjelje novi skandal.

Tijekom obilježavanja genocida u kojem je ubijeno 800.000 ljudi Juncker je skoro zapalio prvu damu Ruande Jeannette Kagame (56) i njezinog supruga Paula Kagamea (61). Juncker i ostali su dobili baklje kojima su simbolično upalili plamen. Juncker se nakon toga okretao kako bi baklju predao pomoćnici.

No tako je zamahnuo da je skoro opekao po licu predsjednika i njegovu suprugu. Srećom, oni su se uspjeli izmaknuti, piše Daily Mail. 

Kamere zadnje vrijeme često bilježe neobično ponašanje predsjednika Europske komisije. Tako se u srpnju prošle godine pojavila snimka snimljena prije radne večere na kojoj su okupili čelnici NATO-a na summitu.

Na snimci se vidi Juncker kako jedva održava ravnotežu i kako mu pomažu nazočni čelnici da ostane na nogama. Juncker je kasnije rekao da nije bio pijan već da je teturao zbog išijasa. Zatim je u listopadu iste godine oponašao britansku premijeru Theresu May i plesao je na pozornici.

May se posebno naljutila na Junckera nakon što ju je u prosincu navodno nazvao "nebuloznom". Juncker se pravdao da "nebuloznom" nije nazvao May već raspravu u Europskom vijeću.

Također u prosincu prošle godine Juncker je bacao papire na pod, gladio jednu ženu po kosi, mahao, posrtao, ljubio i grlio.

U veljači ove godine usred govora javio se na mobitel. Zvala ga je njegova supruga pa se Juncker pravdao da se morao javiti, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 17:34