Article_Top_970x250

NOVI REKORD U SRBIJI: Vozio automobil sa 3,2 promila alkohola u krvi

ISKLJUČEN IZ PROMETA

NOVI REKORD U SRBIJI: Vozio automobil sa 3,2 promila alkohola u krvi

tra 21, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mortus pijani vozač iz Zrenjanina uhvaćen je u ponedjeljak uvečer kako divlja ulicama ovog grada sa nevjerojatnih 3,2 promila alkohola! Njega su prometnici odmah poslali u stanicu na triježnjenje, a već sljedećeg dana ga je sudac za prekršaje osudio na 30 dana zatvora, uz devetomjesečno oduzimanje dozvole i 15 kaznenih poena.

Prema riječima toksikologa, ovaj bahati vozač je bio u najtežem mogućem stanju pijanstva, jer da bi napuhao toliko promila, bilo je potrebno da popije litar rakije, 16 piva ili pet boca vina. S druge strane, prometni stručnjaci se čude kako je Zrenjaninac uopće uspio da upravlja automobilom, a da ne izazove nikakav udes, piše Informer.rs.

Prometni policajci iz patrole koja je zaustavila pijanog Zrenjaninca bili su u šoku kada su vidjeli s koliko promila alkohola u krvi upravlja vozilom.

- U ponedjeljak, negdje oko 16 sati,  su zaustavili vozača koji im je bio veoma sumnjiv jer je krivudao putem i vidjelo se da žestoko ugrožava sigurnost u prometu. Čim je spustio staklo, shvatili su da imaju posla s mortus pijanim čovjekom. Izmjerili su mu 3,2 promila i momentalno ga poslali u stanicu, gdje je proveo 12 sati i trijeznio se. Nakon toga su ga predali sudu za prekršaje, koji ga je osudio na 30 dana zatvora, uz devet mjeseci oduzimanja dozvole i 15 kaznenih poena.

Dnevnik.ba