Article_Top_970x250

Novi požari u Dalmaciji

borba s vatrom

Novi požari u Dalmaciji

kol 12, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je Airtractor, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva kanadera.

Između Zatona i Rasline kod Šibenika malo prije 15.30 planuo je požar, a na požarište su upućene i zračne snage, doznaje se u Županijskom centru 112.

Gori šuma i nisko raslinje, na terenu su 34 vatrogasca sa 12 vozila, a požar gase i tri kanadera. Kuće zasad nisu ugrožene, doznaje se u Županijskom centru 112, prenosi HRT.

U gašenju požara kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sudjelovao je Airtractor, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra djelovala dva kanadera, izvijestili su iz Ministarstva obrane te dodali i da su se dva Airtractora pokušala probiti do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, no zbog udara vjetra i jakih turbulencija nisu bile u mogućnosti djelovati na ovom požarištu.

Iz Zemunika su na najnovije požarište Zaton-Rasline kod Šibenika upućena tri kanadera, a istodobno, buknuo je požar i na Svilaji (Pribude) u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je poletio jedan kanader.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250