StoryEditor
sum

Novi povijesni uspjeh Sveučilišta u Mostaru na prestižnoj QS ranking ljestvici

Piše D  /  22.09.2023., 13:10h

Izvrsna pozicija na QS rang ljestvici ima dubok i širok utjecaj te predstavlja važan pokazatelj visoke kvalitete obrazovanja i ugleda koji Sveučilište u Mostaru uživa ne samo u europskom prostoru visokog obrazovanja, nego i šire

QS World University Rankings, svjetska ljestvica sveučilišta objavila je novu rang ljestvicu na kojoj je Sveučilište u Mostaru prvi put od postojanja uspjelo ući na ovu prestižnu ranking ljestvicu gdje je zauzelo 494. mjesto u Europi. Ovaj rezultat svjedoči o kontinuiranom napretku i predanom radu Sveučilišta posebice ako uzmemo u obzir da je, prema dostupnim podacima, u Europi gotovo 6 000 institucija visokog obrazovanja. Iz Bosne i Hercegovine rangirano je šest sveučilišta i univerziteta. Sveučilište u Mostaru je drugo u Bosni i Hercegovini s 494. mjestom u ukupnom poretku, a prvi je Univerzitet u Sarajevu na 488.

mjestu u ukupnom poretku. Listu predvode University of Oxford, ETH Zurich, University of Cambridge, Imperial College London, UCL, a kada je riječ o sveučilištima iz Republike Hrvatske, najbolje je plasirano Sveučilište u Zagrebu (260. mjesto), potom Sveučilište u Splitu (474.), Sveučilište u Rijeci (488.), te Sveučilište Zadar i Sveučilište Sjever (601+).

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 04:32